Geef je boekhouding uit handen of doe je het zelf?

Geef je boekhouding uit handen of doe je het zelf?

Ah, boekhouding. Voor menig ondernemer een gevalletje noodzakelijk kwaad. Immers, je moet je papieren op orde hebben, maar dat is niet echt waarvoor je ondernemer bent geworden, toch? Liever ben je gewoon de hele dag bezig met datgene waar je goed in bent en laat je de papierwinkel over aan een ander. Maar dat betekent een extra uitgave, geld dat je in je zak houdt als je de administratie zelf doet. Dus, moet je een boekhoudkantoor in Hoogeveen inschakelen, of kan je het ook zelf doen?

Waarom administratie?

Allereerst het waarom van de administratie. Wat maakt het zo’n belangrijk onderdeel van het ondernemende leven? Om te beginnen is het bijzonder belangrijk om een goed beeld te hebben van wat er maandelijks – en dus jaarlijks – allemaal binnenkomt. De inkomsten zijn van groot belang voor elke onderneming en wie het overzicht op deze inkomsten verliest, heeft al snel geen goed beeld meer van wat de staat is van de onderneming. Immers; wil je weten hoe gezond je bent, dan moet je twee dingen duidelijk hebben – inkomsten en uitgaven. 


De uitgaven is een tweede onderdeel dat je goed voor ogen moet hebben. Wat besteed je allemaal en hoe verhoudt zich dat tot de inkomsten? Wat je overhoudt na de uitgaven kan je als winst wegzetten. En een combinatie van die twee zaken is belangrijk voor de belastingaangiftes. De belastingdienst wil precies weten wat je allemaal verdient en uitgeeft, zodat het kan bepalen wat je nog moet afdragen. Dit alles is belangrijk om goed op orde te hebben, want wie dat niet heeft, kan na verloop van tijd in de problemen komen.

Waarom zelf doen?

Wie een beetje georganiseerd is aangelegd, kan ervoor kiezen om de papieren zelf in beheer te houden. Dit scheelt de kosten van een administratiekantoor en zorgt er ook voor dat je een heel goed beeld hebt van de staat van je onderneming. Vergelijk het met klussen aan je eigen huis; dit is aanzienlijk goedkoper en zorgt ervoor dat je precies weet hoe het met je huis is gesteld. Ook weet je precies waar je wat hebt gedaan en heeft het huis eigenlijk geen geheimen meer voor je. 

Waarom uit handen geven?

De andere kant van de medaille is, dat je geen professional bent. Je hebt niet gestudeerd voor administratieve zaken en je bent een ondernemer wiens kwaliteiten waarschijnlijk op een ander front liggen. Dit betekent dat het goed mogelijk is dat je niet alle belastingvoordelen uitbuit, of dat je gewoon bepaalde zaken over het hoofd ziet. Ook is de factor tijd van belang; administratie kost tijd, tijd die je dan niet kan besteden aan het binnenhalen van nieuwe klanten, of het daadwerkelijk uitvoeren van klussen waar je voor betaald wordt. Daarom is het wel degelijk verstandig om je administratie te laten doen door een professioneel kantoor. Op die manier weet je zeker dat het goed gebeurt en kan je je met je volledige aandacht richten op datgene waar je echt goed in bent.

Slimme boekhoud hacks

Slimme boekhoud hacks

Voor de meeste ondernemers is de boekhouding geen taak waar ze naar uitkijken. Dat betekent vaak dat het wordt verwaarloosd en uiteindelijk een enorme, tijdrovende klus wordt.

Met deze hacks wordt boekhouden misschien wel iets waar je naar uitkijkt! Nou ja, waarschijnlijk niet, maar je weet maar nooit…

  1. Koppel je bank- en creditcardrekeningen

Het invoeren van transacties is zo’n vervelende taak, maar wist u dat uw boekhoudprogramma het allemaal voor u kan doen? Verbazingwekkend, toch!

Ervan uitgaande dat u computer-gebaseerde boekhoudsoftware gebruikt, zoals QuickBooks of Xero, hoeft u deze alleen maar te koppelen aan uw bank- of creditcardrekeningen en de transacties worden ingevoerd in uw boekhoudsoftware.

Wil je nog een stap verder gaan? Als u bankregels instelt in het boekhoudprogramma, kan het de transactie zelfs toewijzen aan de juiste rekening. U moet wel heel voorzichtig zijn bij het instellen van deze bankregels en ze controleren op juistheid voordat u ze boekt.

  1. Sluit vaak af

Boekhouden is letterlijk een taak waar geen einde aan komt, de transacties blijven maar komen. De enige manier om er bovenop te blijven zitten is door het regelmatig te doen. Dat betekent niet alleen transacties registreren, maar ook afstemmen.

Bij een aansluiting wordt het saldo van een rekening in de boekhouding vergeleken met een afschrift of verslag. De meest voorkomende afstemming heeft betrekking op bank- of creditcardrekeningen, maar ook op omzetbelasting, leningen, vorderingen (debiteuren) en crediteuren (crediteuren).

Elk bedrijf heeft verschillende reconciliaties die ze moeten uitvoeren en ze zullen variëren in complexiteit, maar het is veilig om te zeggen dat het altijd gemakkelijker is om ze op regelmatige basis te doen.

Niet alleen bespaart het u op lange termijn tijd, u kunt het ook gebruiken om fouten op te sporen en bijvoorbeeld gemakkelijk achterstallige vorderingen (debiteuren) te identificeren.

  1. Maak gebruik van ondersteunende apps

De lijst met ondersteunende apps die je aan je boekhoudsoftware kunt koppelen is bijna eindeloos, maar er zijn er een paar die er voor mij uitspringen als ‘must-haves’.

In hack #4 lees je waarom het organiseren van je bonnetjes zo’n belangrijke taak is, maar ik wil je graag vertellen over een geweldige app die je daarbij kan helpen, hij heet HubDoc. In wezen is HubDoc één grote virtuele opslagmap om al je afschriften en facturen te bewaren, maar met één grote bonus. Het haalt automatisch bank- en creditcardafschriften en terugkerende facturen op. Elke maand inloggen op 50 verschillende websites om deze items te downloaden is zo’n gedoe, stel je voor dat je dat niet meer hoeft te doen. NOOIT MEER! U kunt ook foto’s van uw bonnetjes rechtstreeks vanaf uw telefoon uploaden en ze zullen klaarstaan wanneer u klaar bent om uw boekhouding te doen.

 

 

Maar wacht, ze gaan nog een stap verder. HubDoc haalt de informatie uit de facturen en bankafschriften en je kunt het direct uploaden in je boekhoudsoftware. Het is gewoon een andere manier om fouten bij het invoeren van gegevens in je boekhouding te voorkomen.

De andere app die ik graag gebruik is TaxJar. Ik raad het ten zeerste aan voor iedereen die aangifte omzetbelasting moet doen. TaxJar is geweldig omdat het rechtstreeks gegevens kan ophalen uit uw betalingsverwerkingssysteem om uw omzetbelastingaangifte te berekenen. Tegen een extra vergoeding kun je het instellen om ook de aangifte omzetbelasting in te dienen met een klik op een knop, maar zelfs als je hier niet voor kiest, maakt het de omzetbelasting een peulenschil.

  1. Dossier ontvangstbewijzen onmiddellijk

Bonnen raken gemakkelijk kwijt of worden vergeten, vooral als u niet vaak uw boekhouding bijhoudt, maar dat betekent dat u mogelijk belastbare aftrekposten misloopt. Het is meer uit principe dan iets anders, maar ik wil in staat zijn om te profiteren van elke belastbare aftrek, ongeacht hoe klein. Als het op belastingaangifte aankomt, geloof ik dat elke cent telt.

Er zijn verschillende oplossingen om je bonnetjes te beheren, de meest eenvoudige is om ze in mappen te bewaren, per maand gescheiden. Als je op zoek bent naar meer geavanceerde opties, kun je met Xero en QuickBooks Online foto’s van je bonnetjes uploaden en ze aan individuele transacties koppelen. HubDoc is waarschijnlijk de gemakkelijkste optie, omdat de app je in staat stelt om foto’s van je bonnetjes te maken en ze op te slaan voor later wanneer je komt om je boekhouding te doen.

  1. Maak gebruik van financiële overzichten

Hoewel het geen hack is in de zin dat het je tijd zal besparen, kan het je absoluut geld besparen.

Voor wie geen achtergrond heeft in boekhouden, kunnen financiële overzichten complex en verwarrend zijn. Veel eigenaren van kleine bedrijven registreren hun financiële transacties, maar maken geen financiële verslagen. Klinkt dat bekend? Dan zou u wel eens iets kunnen missen!

Financiële verslagen bieden een wereld van inzicht in uw bedrijf, leren hoe ze te analyseren kan u helpen om uw bedrijf volledig te transformeren. Nauwkeurige financiële rapporten stellen u in staat om de prestaties van uw bedrijf te begrijpen, financiële problemen te identificeren, prognoses op te stellen en weloverwogen beslissingen te nemen over bijna elk aspect van uw bedrijf.

4 tekenen dat het tijd is om uw bedrijf te verkopen

4 tekenen dat het tijd is om uw bedrijf te verkopen

Er komt een moment dat een eigenaar eruit moet stappen. Soms is dit het resultaat van een strategisch plan, andere keren is het te wijten aan beperkingen van het business model. Zo’n exit komt vaak in de vorm van de verkoop van het bedrijf, eigendomsoverdracht, of, in minder gelukkige gevallen, de volledige ontbinding van het bedrijf.

Als leidinggevende, eigenaar of directeur kan het moeilijk zijn om het juiste moment te bepalen om te vertrekken. In dit artikel hoop ik een aantal aanwijzingen te geven dat het tijd is om een exit-strategie te overwegen, of dat nu de verkoop is of de overdracht van de teugels aan iemand anders.

  1. Je slikt 4 of 5 verschillende medicijnen. Een voor angst, een voor depressie, nog een voor focus…. Ik maak hier een grapje, maar het punt is serieus. Veel ondernemers komen op het punt dat ze het niet meer leuk vinden om hun bedrijf te runnen. Mijn ervaring met ondernemers is dat dit gebrek aan plezier vaak het gevolg is van personeelszaken: HR, aanwerven, ontslaan, discipline, enz. Naarmate uw bedrijf groeit, beginnen de opstartproblemen (zoals financiering en het uitbetalen van de lonen) te vervagen. Deze problemen lijken misschien groot, maar ze zijn voor de meeste ondernemers leuker.

Ze worden vervangen door kleinere problemen die veel minder leuk en uitdagend zijn–dingen zoals omgaan met personeel en administratie. Voor veel ondernemers vergt dit een serieuze attitude- en dispositie-aanpassing. Als deze nieuwe problemen een te zware tol eisen van u persoonlijk, kan dit een indicatie zijn dat u moet kijken naar een exit-strategie – zo niet voor het bedrijf dan toch voor u persoonlijk. Uw therapeut (of apotheker) zal het verschil onmiddellijk opmerken.

Tip: overnameadvies.nl/bedrijf-verkopen

  1. Het bedrijf is uw vaardigheden ontgroeid. Dit punt is nauw verbonden met het eerste. Vaak zul je als oprichter of directeur merken dat als je bedrijf begint te groeien, je minder van belang wordt voor het bedrijf. Dit is een zeer moeilijk te aanvaarden waarheid, maar de beste ondernemers zijn in staat om hier eerlijk tegenover zichzelf over te zijn. Bijvoorbeeld, veel grote ondernemers zijn fantastische verkopers.

Zodra een bedrijf meer dan $ 5 miljoen of $ 10 miljoen aan jaarlijkse omzet behaalt (afhankelijk van het bedrijfsmodel), begint het bedrijf leiderschap op verschillende gebieden nodig te hebben. Hopelijk heb je de visie om dit punt in de levenscyclus van het bedrijf te herkennen, en de nederigheid om er iets aan te doen. (Er moet echter worden opgemerkt dat sommige ondernemers in staat zijn om te leren en te groeien met hun bedrijven).

  1. De markt kan zich tegen u keren. Als u erkent dat er een megatrend op komst is die uw bedrijf irrelevant of marginaal dreigt te maken, is het tijd om na te denken over een exit-plan. Dit lijkt misschien vanzelfsprekend, maar het kan een bittere pil zijn om te slikken, net als erkennen dat uw bedrijf uw vaardigheden is ontgroeid. Als je kijkt naar het huidige technologische traject dat onze maatschappij volgt, is geen enkel bedrijf veilig. Als ik een persoonlijke speed-dating service run, ben ik behoorlijk bezorgd over Tinder.

Als ik een boutique hotel ben, Airbnb doet me de oren spitsen. Uber houdt me ‘s nachts wakker als ik een taxibedrijf ben in een grote stad. Retail/B2C-sectoren ervaren dit op dit moment misschien in de grootste mate, maar het gebeurt ook al in B2B-markten. Je moet je ogen open houden voor deze trends. Zelfs als je het geluk hebt om de vloedgolf te zien aankomen, heb je misschien maar heel weinig tijd om in te grijpen.

 

  1. Een lucratieve kans dient zich aan. Exit-plannen kunnen natuurlijk voortkomen uit positieve oorzaken, niet alleen uit deprimerende. Soms plan je een exit-strategie omdat zich een lucratief aanbod aandient. In zekere zin is dit de keerzijde van punt 3. Als de markt schuimt en de hype rond uw bedrijfstak een lucratieve kans creëert, kunt u ervoor kiezen om te verkopen.

Als u bijvoorbeeld een jonge, innovatieve social-media website bent die moeite heeft winst te maken en Facebook bij u aanklopt, zou ik u aanraden het aanbod serieus te overwegen. Net als de rest van deze punten is ook hier een flinke dosis realisme en bescheidenheid nodig. Uw bedrijf is misschien geen miljardenbedrijf. Een miljoenenbod kan vaak het overwegen waard zijn, vooral in een verkopersmarkt.

Bedrijfsboekhouding zelf doen of is uitbesteden een betere keuze?

Veel ondernemers staan voor de keuze of het beter is om hun boekhouding zelf te doen of dat het uitbesteden hiervan een betere keuze is. Er zijn ondernemers die er de voorkeur aangeven om de bedrijfsadministratie zelf bij te houden. Zij zien dit als een kostenbesparende keuze. De praktijk wijst echter vaak anders uit. Het uitbesteden van de bedrijfsboekhouding blijkt een investering te zijn die zichzelf vrij makkelijk terug zal verdienen. Met deze wetenschap is de keuze snel gemaakt.

Het bijhouden van de bedrijfsboekhouding in de praktijk

Veel ondernemers focussen zich uiteraard primair op het runnen van hun bedrijf. Dit betekent dat het bijhouden van de bedrijfsboekhouding in de praktijk als secundaire taak wordt gezien. In de meeste gevallen wordt het bijhouden van de bedrijfsadministratie gezien als taak die uitgevoerd kan worden in de daluren. De vraag is echter of een ambitieuze ondernemer wel daluren in zijn of haar werkweek heeft. Veel ondernemers werken hun bedrijfsboekhouding dan ook in de avonduren of in het weekend bij. Het probleem van deze keuze is dat de administratie vaak niet up to date is en dat er door deze werkwijze snel fouten kunnen ontstaan.

Boekhoudkundige problemen waar veel ondernemers mee kampen

Naast de factor tijd zijn er veel andere boekhoudkundige problemen waar veel ondernemers mee kampen. Een gebrek aan specialistische administratieve kennis vormt vaak een groot struikelblok bij het bijhouden van de bedrijfsboekhouding. De sterk aan verandering onderhevige fiscale regels maken deze taak niet eenvoudiger. Uiteraard kunnen ondernemers ervoor kiezen zich te verdiepen in deze materie maar in dat geval komt de factor tijd weer om de hoek kijken. Een gemiddelde ondernemer gunt zichzelf hier géén tijd voor als er “primaire taken” moeten worden uitgevoerd.

Verkeerde benadering van de bedrijfsboekhouding

Het bijhouden van de bedrijfsboekhouding wordt gezien als een taak waarmee géén directe opbrengst wordt gegenereerd. Dit kan echter gezien worden als een verkeerde benadering van de bedrijfsboekhouding. Een goed georganiseerde financiële huishouding vormt immers een belangrijke basis voor een goed bedrijfsresultaat. Dit is de reden dat veel ondernemers het uitbesteden van de bedrijfsboekhouding zien als nuttige investering.

Waarom het uitbesteden van de bedrijfsboekhouding een nuttige investering is

Het uitbesteden van de bedrijfsboekhouding kan zeker gezien worden als een nuttige investering. Een accountant zal er immers voor zorgen dat de bedrijfsboekhouding altijd up to date en taken als belastingaangiftes uit handen nemen. Bij een bedrijf als Stolwijk Accountants heb je de beschikking over een vaste contactpersoon die volledig op de hoogte is over alle financiële zaken die binnen een bedrijf spelen. Een ondernemer kan zich volledig focussen op het runnen van het bedrijf en hoeft zich geen zorgen te maken over de “secundaire taak” die nog even uitgevoerd moet worden. Met dat vooruitzicht is de keuze voor veel ondernemers snel gemaakt!

Waar kies je voor bij het lenen geld?

Voor lenen geld zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt in eerste instantie bij familie en vrienden vragen of ze je uit de brand willen helpen. Mocht dat geen optie zijn dan bieden de banken je verschillende leenvormen. Ook roodstand op je betaalrekening en het gebruiken van een creditcard worden wel eens beschouwd als verkapte manier van lenen geld.

Kies je voor roodstand op je betaalrekening of kies je voor een creditcard?

Heb je geen roodstand op je betaalrekening? Dan kun je voor het lenen van geld roodstand bij je bank aanvragen. Je bent wel verplicht om elke maand voor een bepaald bedrag op je rekening te zorgen. De voorwaarden die banken hiervoor hanteren verschillen. Roodstand kan een manier zijn om snel over extra geld te beschikken. In feite leen je dit geld van je bank, want je hebt het geld immers niet zelf. Er zijn ook mensen die een creditcard aanvragen om daar een grotere aankoop mee te doen. Vervolgens kiezen ze bij de creditcard verstrekker voor de optie gespreid betalen. Ook nu is dus sprake van een lening. Of dit interessant is, is sterk afhankelijk van de rente die berekend wordt over het openstaande bedrag. Lenen geld kan vaak ook nog via een mini- of flitslening. Je kunt dan een klein bedrag lenen (vaak onder de BKR grens van 250 euro) dat je echter heel snel terug moet betalen. Doe je dat niet, dan krijg je te maken met torenhoge rentes.

Veel mensen kiezen voor een persoonlijke lening

Meest voorkomende manier voor het lenen geld is echter de persoonlijke lening die je sluit bij de bank. Vaak wordt deze leenvorm gebruikt als je eenmalig geld nodig hebt, bijvoorbeeld voor een auto. Gebruik je het geld van de persoonlijke lening voor het verbouwen van je huis, dan kun je onder voorwaarden ook nog belastingvoordeel krijgen. Een persoonlijke lening geeft vooral zeker. Je betaalt elke maand hetzelfde bedrag en weet dus precies wanneer de lening afgelost is. Zeker voor mensen die duidelijkheid willen en van overzicht houden is deze lening echt perfect.

Je kunt nu al afgelost geld opnieuw opnemen

Een andere optie is het afsluiten van een doorlopend krediet. Het bijzondere aan deze lening is dat je al afgelost geld opnieuw op kunt nemen. Van te voren spreek je een limiet met de bank af. Tot die limiet kun je geld opnemen en alleen over het opgenomen geld betaal je rente. De rentes kunnen tijdens het doorlopend krediet zowel stijgen als dalen.

Ook is er geen eindtijd voor deze lening, die dus een behoorlijk lange looptijd kan hebben.

Lenen geld boven de 250 euro is een codering bij het BKR

Wees je bij het afsluiten van een lening echter vooral bewust van je financiële situatie. Met andere woorden, leen alleen een bedrag dat je ook echt af kunt lossen. Door teveel te lenen kun je zomaar in de financiële problemen geraken. En dat is niet de bedoeling van het lenen van geld.

Een nieuw binnenlands boekhoudmodel gebaseerd op binnenlands welzijn

In het eenvoudigste geval is een rekening slechts een lijst met transacties die betrekking hebben op een bepaald gebied van financiële activiteit of rente. De meest bekende vorm van rekening is het bankafschrift dat klanten periodiek van hun bank ontvangen.

Het eerste dat u moet weten, is dat accounts bedoeld zijn om informatie over waarde te verzamelen. We zijn zo gewend aan bank- en creditcardrekeningen die allemaal over valuta gaan dat mensen soms niet beseffen dat rekeningen even nuttig zijn voor het verzamelen van transactiegegevens met betrekking tot bijvoorbeeld ons huis, onze auto (‘s) – één rekening voor elke auto – onze investeringen, enz.

Accounts hebben meestal twee kolommen, één voor stijgende (+) bedragen en de andere voor dalende (-) bedragen.

Het volgende belangrijke concept is om te beseffen dat er twee verschillende, overkoepelende soorten accounts zijn die we in onze sets of boekhouding kunnen gebruiken. De ene heet een vermogensrekening en de andere is een passiefrekening.

De activatype-rekening zoals de naam aangeeft, heeft doorgaans betrekking op het opslaan van transacties voor activa zoals bankrekeningen, huizen, auto’s, enz. Het idee hierachter is dat positieve bedragen die in de + kolom van een activarekening worden ingevoerd een toenemende waarde betekenen; dus £ 500 ingevoerd in de + kolom van een activarekening impliceert een waardestijging van £ 500. Accountants zullen echter ook in hun zakelijke rekeningen hebben, wat ik werkrekeningen voor thuisboekhouding noem, als andere rekeningen van het activatype die niet strikt voor een activum zijn, zoals een auto of huis. Voorbeelden zijn rekeningen voor acquisities van activa en afschrijvingen.

Dat andere algemene type rekening is een aansprakelijkheidsrekening. Het wordt gebruikt voor het opbouwen van schulden en / of aansprakelijkheid. Nu hebben we het omgekeerde concept in die zin dat toenemende hoeveelheden, b.v. £ 300 in de + kolom van dit soort rekeningen impliceert meer schuld of meer aansprakelijkheid, terwijl een afname van £ 200 minder schuld betekent. U denkt misschien dat meer schuld minder waarde betekent, maar het hangt allemaal af van het doel waarvoor een aansprakelijkheidsrekening wordt gebruikt. Nogmaals, accountants gebruiken meestal rekeningen van het type aansprakelijkheid voor het aanhouden van echte schuldbedragen, maar nogmaals, er is behoefte aan andere rekeningen van het type schuld om bepaalde transacties te bemiddelen. Ik noem deze werkrekeningen in de boekhouding thuis, aangezien ze geen betrekking hebben op echte schulden van een persoon of huishouden; voorbeelden hiervan zijn voor het verzamelen van tijdelijke informatie over acquisities van activa en groei in de waarde van een woning.

Een ander punt van verwarring hier betreft de namen voor kolomkoppen die worden gebruikt in de verschillende softwarepakketten die beschikbaar zijn om boekhouding te ondersteunen; in het bedrijfsleven is de afspraak dat incasso’s (de + kolom voor vermogensrekeningen en de – kolom voor aansprakelijkheidsrekeningen) traditioneel in de linkerkolom van elke rekening staan, met de credits aan de rechterkant (de – kolom van vermogensrekeningen en de + kolom met aansprakelijkheidsrekeningen). Deze conventie wordt niet altijd nageleefd in sommige softwarepakketten, samen met het niet altijd gebruiken van de rubrieken, debet en krediet.

Dubbele invoer en de boekhoudkundige vergelijking

Het laatste stukje theorie dat centraal staat in de DWBA-boekhouding is de zogenaamde dubbele invoer. Dit concept lijkt voor mensen verwarrend omdat het twee aspecten heeft. Ten eerste is het een boekhoudkundig concept dat betrekking heeft op een benadering om rekening te houden met (er is een passende uitdrukking!) Alle financiële aspecten van een financiële entiteit. In het bedrijfsleven kan een entiteit een afdeling of divisie zijn, een eenmanszaak of zelfs een hele plc. Voor binnenlandse boekhouding zou een dergelijke entiteit meestal een individu of een huishouden zijn. Het punt is dat de rekeningen die een van deze entiteiten ondersteunen, het geheel van de financiële aspecten van de entiteit beschouwen of modelleren. Als zodanig kunnen de rekeningen zowel de statische als dynamische aspecten van de financiën van de entiteit vastleggen en zichtbaar maken. Het praktische effect is dat een reeks dubbelboekingsrekeningen (de boeken) een rekening vereist om de totale financiële waarde van de entiteit op te slaan, evenals gewoonlijk, sommige rekeningen voor het verzamelen van periodieke veranderingen in termen van stijgingen en dalingen tot deze totale waarde. Het resultaat is een gebalanceerde set rekeningen, gerelateerd aan een boekhoudkundige vergelijking.

Het andere veel voorkomende gebruik van het woord dubbele boeking houdt verband met de boekhoudtechnieken voor het implementeren van deze vorm van boekhouding, waarvoor voor elke nieuwe transactie twee (dubbele) boekingen nodig zijn om het vereiste saldo te behouden.

Wat bedoelen we met balans? Evenwicht is de sleutel tot dubbele invoer en het komt van saldi in rekeningen, zoals op een of andere manier in deze vergelijking gerelateerd; de zogenaamde boekhoudkundige vergelijking.

Zorg dat je boekhouding op orde is en schakel een Audit Firm in!

Forensic Accounting – een nieuw paradigma voor niche-consulting

DOELSTELLINGEN VAN HET SCHRIJVEN VAN DIT ARTIKEL: Forensische boekhouding (F.A.) Is in de schijnwerpers gekomen vanwege de snelle toename van financiële fraude en witteboordencriminaliteit. Maar het is grotendeels onbetreden gebied in India. De integratie van boekhoudkundige, auditende en onderzoekende vaardigheden creëert de specialiteit die bekend staat als FAT De kansen voor de forensische accountants groeien snel; ze zijn bezig met de openbare praktijk en worden in dienst genomen door verzekeringsmaatschappijen, banken , politiediensten, overheidsinstanties, enz. Dit artikel beoogt de betekenis en aard, verleende activiteiten en diensten, kernkennis en persoonlijke vaardigheden te onderzoeken die nodig zijn voor forensische boekhouding als een gespecialiseerd veld in het accountantsberoep. Er is inderdaad een toekomst in F.A. als een apart nicheadvies.

Het gebrek aan respect en geloof in de Indiase wetshandhavingsinstanties en het tempo waarin witteboordencriminaliteit is toegenomen, heeft geleid tot de ontwikkeling van forensische boekhouding in India. De fraudedetecterende instanties lijken tijd en toewijding te missen die nodig zijn voor het opsporen en voorkomen van fouten en fraude. Volgens een groot wereldwijd accountantskantoor is de markt groot genoeg om een ​​eenheid te behouden die volledig is gewijd aan “forensische boekhouding”. Veel grote en kleine accountantskantoren en de kleine firma’s hebben afzonderlijke forensische boekhoudafdelingen ingeprent of liever gezegd ontwikkeld.

Wij waren van mening dat het opsporen en voorkomen van fraude of witteboordencriminaliteit deel uitmaakt van de conventionele boekhoudfunctie. Er werd gedacht dat de fraudeurs, zowel intern als extern, door de accountants moeten worden opgespoord via hun periodieke audit. Het is nu glashelder dat auditors alleen kunnen controleren of de boeken van een bedrijf voldoen aan algemeen aanvaarde boekhoudprincipes, controlestandaarden en bedrijfsbeleid. Daarom werd de behoefte gevoeld om de fraude op te sporen bij bedrijven waarvan wordt vermoed dat ze betrokken zijn bij frauduleuze transacties. Dit gebied van boekhouding staat bekend als “forensische boekhouding”.

De lakmoesproef van het onderzoek, voor het eerst geïntroduceerd door de immer grote Sherlock-Homes (door velen beschouwd als de vader van Forensic Accounting), is misschien wel de allereerste toepassing van forensische boekhouding. De bijdrage van de andere grote historici op het gebied van forensische boekhouding kan echter niet over het hoofd worden gezien. Ze gebruikten verschillende trucs om verschillende misdaden te onderzoeken.

F.A. is een gespecialiseerd boekhoudkundig gebied dat opdrachten beschrijft die het gevolg zijn van daadwerkelijke of verwachte geschillen of geschillen. Het woord “forensisch” betekent “geschikt voor gebruik in de rechtbank”. De forensische accountants moeten deze uitspraak in gedachten houden terwijl ze hun programma moeten uitwerken of krijten. Het F.A. werk wordt op maat gemaakt naargelang de situatie en behoefte. Het verzamelen van informatie en bewijzen gebeurt naar behoefte en situatie. We kunnen zeggen dat het is aangepast aan de situatie. De forensisch accountants geven deskundig bewijs tijdens de ultieme proef. Alle moderne middelgrote en grote accountantskantoren hebben gespecialiseerde forensische boekhoudafdelingen. Binnen deze bedrijven kunnen er gespecialiseerde forensische boekhoudafdelingen zijn. Binnen deze groepen kunnen er verdere subspecialisaties zijn. Verschillende subspecialisaties omvatten verzekeringsclaims, letselschadeclaims, fraudedetectie, constructie- of royaltyaudits. Bijna 40 procent van de top 100 Amerikaanse accountantskantoren breidt hun forensische en fraudediensten uit, aldus Accounting Today. Als we deze gegevens nu als significant beschouwen, kunnen we zeggen dat de totale bijdrage van forensische boekhouding aan de totale inkomsten van de C.A. bedrijven zouden de komende jaren van groot belang zijn. Onder opkomende gevallen van fraude en procesvoering en bloeiende bedrijven worden deze diensten als zeer belangrijk beschouwd omdat ze tegen een zeer concurrerende prijs worden verleend.

De forensische accountants gebruiken de verschillende informatie met betrekking tot het bedrijf, gebruiken financiële rapportagesystemen, verschillende boekhoud- en auditnormen en -procedures, onderzoekstechnieken en procesprocedures en procedures om hun werk uit te voeren. Door op te treden als adviseurs van auditcomités en te assisteren bij onderzoek van investeringsanalisten, spelen zij meer “proactieve” risicoreductierollen. Dit is mogelijk door het ontwerpen en uitvoeren van uitgebreide procedures als onderdeel van de wettelijke controle. De doelstellingen van een dergelijke boekhouding zijn onder meer het meten van door een accountant veroorzaakte verliezen als gevolg van zijn nalatigheid, om na te gaan of er sprake is geweest van verduistering van contanten, het bedrag, de noodzaak van een strafrechtelijke procedure, de berekening van vermogenswaarden in een gescheiden procedure.

De opkomende rol (toekomst) van de boekhouding

Boekhouding is geëvolueerd naarmate mensen zijn geëvolueerd en aangezien de concepten van het boekhoudkundig onderwerp rechtstreeks voortkomen uit het meest fundamentele principe van conservatisme, is het niet moeilijk te begrijpen waarom de stijl van boekhouding op elk moment een directe link heeft met de leeftijd. Terwijl de mens zich heeft ontwikkeld van een primitief tijdperk tot een modern tijdperk van onderlinge afhankelijkheid, is het leven gevorderd van het bestaan ​​als jager-verzamelaar tot een kennisgedreven geglobaliseerd wereldconcept van ‘effectiviteit die tot grootsheid wordt’ en al deze evolutie, zelfverantwoording met de abacus heeft zich ontwikkeld van stewardship accounting tot financiële accounting en nu management accounting; die gericht is op besluitvorming.

De Financial Accounting Standards Board (FASB) van de Verenigde Staten, die de algemeen aanvaarde algemeen aanvaarde boekhoudprincipes (GAAP) in het algemeen heeft gestandaardiseerd en versterkt, heeft in 2012 aanzienlijke vooruitgang geboekt om samen te komen met de International Accounting Standards Board (IASB) op een manier die wordt genoemd als ‘Internationale convergentie’. Een dergelijke convergentie zal naar verwachting geleidelijk de GAAP’s en de IFRS harmoniseren totdat ze één en dezelfde worden in een poging om bedrijfs- / bedrijfsrapporten wereldwijd te stroomlijnen in een uniform proces.

1.1 Verklaring van het probleem

Er is geen absolute zekerheid over de toekomst van het accountantsberoep. Het lijkt er dus op dat het toekomstige tijdperk, dat zeker een van wetenschappelijke vooruitgang zou zijn, de mens voor die tijd van grootsheid naar iets waardevols zou verplaatsen. Spiritualisme, milieubewustzijn en ontwikkelingsgerichtheid kunnen in het toekomstige tijdperk sleutelfactoren zijn. Dit document gaat na of boekhouding zelf meer een realiteit zou zijn die nauwkeurige oplossingen zou bieden voor financiële problemen waarbij het vermogen van de mens om natuurlijk kapitaal eerlijk te waarderen een aanzienlijk actief op de balans zou opleveren in tegenstelling tot het industriële tijdperk wanneer zelfs de mens zelf werd beschouwd als arbeid en werd niet zo belangrijk geacht als de machines die hij bediende.

2. LITERATUUROVERZICHT

Dit artikel werd benaderd vanuit een oogpunt van inhoudsanalyse – zowel conceptueel als relationeel. Een inhoudsanalyse is “een onderzoekstechniek voor de objectieve, systematische en kwantitatieve beschrijving van manifeste inhoud van communicatie” – (Berelson, 52). De conceptuele analyse was simpelweg om de aanwezigheid van het probleem te onderzoeken, dat wil zeggen of er een sterkere aanwezigheid is van positieve of negatieve woorden die worden gebruikt met betrekking tot het specifieke argument, terwijl de relationele analyse voortbouwde op de conceptuele analyse door de relaties tussen concepten te onderzoeken. Net als bij andere soorten onderzoek, bepaalden de eerste keuzes met betrekking tot wat wordt bestudeerd de mogelijkheid van dit specifieke artikel.

2.1 Evolutie van de boekhoudkundige theorie

Volgens investopedia.com kan Accounting Theory in het licht van zijn evolutie worden gedefinieerd als de beoordeling van zowel historische grondslagen van de boekhoudpraktijk als de manier waarop boekhoudpraktijken worden geverifieerd en toegevoegd aan de studie en toepassing van financiële principes. Boekhouding als discipline wordt verondersteld te bestaan ​​sinds de 15e eeuw. Van die tijd tot nu zijn bedrijven en economieën sterk geëvolueerd. De boekhoudtheorie moet zich aanpassen aan nieuwe manieren van zakendoen, nieuwe technologische standaarden en hiaten die worden ontdekt in rapportagemechanismen en daarom is het een continu evoluerend onderwerp. Aangezien professionele accountantsorganisaties bedrijven helpen bij het interpreteren en gebruiken van boekhoudnormen, helpt de Accounting Standards Board voortdurend bij het creëren van efficiëntere praktische toepassingen van de boekhoudkundige theorie. Boekhouding is de basis van efficiënt en effectief bedrijfsbeheer en intelligente bestuurlijke besluitvorming, zonder welke bedrijven en handel wereldwijd blind en dodelijk zouden opereren. Het is daarom noodzakelijk om te koppelen hoe het is geëvolueerd naar zijn toekomstige rol.

2.2 De oorsprong van de boekhouding

Luca Pacioli schreef in 1494 (ehow) een wiskundeboek dat bestond uit een hoofdstuk over de wiskunde van het bedrijfsleven. Aangezien wordt aangenomen dat dit boek het eerste officiële boekhoudboek is, wordt Luca Pacioli hoofdelijk beschouwd als ‘de vader van de boekhouding’. In zijn wiskundeboek legde Pacioli uit dat de succesvolle handelaar 3 dingen nodig had: voldoende contant geld of krediet; een boekhoudsysteem dat hem kan vertellen hoe het met hem gaat; en een goede boekhouder om het te bedienen. De theorie van Pacioli geldt nog steeds, het omvatte zowel tijdschriften als grootboeken en er wordt aangenomen dat het het gebruik van de dubbele boekhouding die sinds het einde van de 13e eeuw bestond, populair had gemaakt.