Boekhouding is geëvolueerd naarmate mensen zijn geëvolueerd en aangezien de concepten van het boekhoudkundig onderwerp rechtstreeks voortkomen uit het meest fundamentele principe van conservatisme, is het niet moeilijk te begrijpen waarom de stijl van boekhouding op elk moment een directe link heeft met de leeftijd. Terwijl de mens zich heeft ontwikkeld van een primitief tijdperk tot een modern tijdperk van onderlinge afhankelijkheid, is het leven gevorderd van het bestaan ​​als jager-verzamelaar tot een kennisgedreven geglobaliseerd wereldconcept van ‘effectiviteit die tot grootsheid wordt’ en al deze evolutie, zelfverantwoording met de abacus heeft zich ontwikkeld van stewardship accounting tot financiële accounting en nu management accounting; die gericht is op besluitvorming.

De Financial Accounting Standards Board (FASB) van de Verenigde Staten, die de algemeen aanvaarde algemeen aanvaarde boekhoudprincipes (GAAP) in het algemeen heeft gestandaardiseerd en versterkt, heeft in 2012 aanzienlijke vooruitgang geboekt om samen te komen met de International Accounting Standards Board (IASB) op een manier die wordt genoemd als ‘Internationale convergentie’. Een dergelijke convergentie zal naar verwachting geleidelijk de GAAP’s en de IFRS harmoniseren totdat ze één en dezelfde worden in een poging om bedrijfs- / bedrijfsrapporten wereldwijd te stroomlijnen in een uniform proces.

1.1 Verklaring van het probleem

Er is geen absolute zekerheid over de toekomst van het accountantsberoep. Het lijkt er dus op dat het toekomstige tijdperk, dat zeker een van wetenschappelijke vooruitgang zou zijn, de mens voor die tijd van grootsheid naar iets waardevols zou verplaatsen. Spiritualisme, milieubewustzijn en ontwikkelingsgerichtheid kunnen in het toekomstige tijdperk sleutelfactoren zijn. Dit document gaat na of boekhouding zelf meer een realiteit zou zijn die nauwkeurige oplossingen zou bieden voor financiële problemen waarbij het vermogen van de mens om natuurlijk kapitaal eerlijk te waarderen een aanzienlijk actief op de balans zou opleveren in tegenstelling tot het industriële tijdperk wanneer zelfs de mens zelf werd beschouwd als arbeid en werd niet zo belangrijk geacht als de machines die hij bediende.

2. LITERATUUROVERZICHT

Dit artikel werd benaderd vanuit een oogpunt van inhoudsanalyse – zowel conceptueel als relationeel. Een inhoudsanalyse is “een onderzoekstechniek voor de objectieve, systematische en kwantitatieve beschrijving van manifeste inhoud van communicatie” – (Berelson, 52). De conceptuele analyse was simpelweg om de aanwezigheid van het probleem te onderzoeken, dat wil zeggen of er een sterkere aanwezigheid is van positieve of negatieve woorden die worden gebruikt met betrekking tot het specifieke argument, terwijl de relationele analyse voortbouwde op de conceptuele analyse door de relaties tussen concepten te onderzoeken. Net als bij andere soorten onderzoek, bepaalden de eerste keuzes met betrekking tot wat wordt bestudeerd de mogelijkheid van dit specifieke artikel.

2.1 Evolutie van de boekhoudkundige theorie

Volgens investopedia.com kan Accounting Theory in het licht van zijn evolutie worden gedefinieerd als de beoordeling van zowel historische grondslagen van de boekhoudpraktijk als de manier waarop boekhoudpraktijken worden geverifieerd en toegevoegd aan de studie en toepassing van financiële principes. Boekhouding als discipline wordt verondersteld te bestaan ​​sinds de 15e eeuw. Van die tijd tot nu zijn bedrijven en economieën sterk geëvolueerd. De boekhoudtheorie moet zich aanpassen aan nieuwe manieren van zakendoen, nieuwe technologische standaarden en hiaten die worden ontdekt in rapportagemechanismen en daarom is het een continu evoluerend onderwerp. Aangezien professionele accountantsorganisaties bedrijven helpen bij het interpreteren en gebruiken van boekhoudnormen, helpt de Accounting Standards Board voortdurend bij het creëren van efficiëntere praktische toepassingen van de boekhoudkundige theorie. Boekhouding is de basis van efficiënt en effectief bedrijfsbeheer en intelligente bestuurlijke besluitvorming, zonder welke bedrijven en handel wereldwijd blind en dodelijk zouden opereren. Het is daarom noodzakelijk om te koppelen hoe het is geëvolueerd naar zijn toekomstige rol.

2.2 De oorsprong van de boekhouding

Luca Pacioli schreef in 1494 (ehow) een wiskundeboek dat bestond uit een hoofdstuk over de wiskunde van het bedrijfsleven. Aangezien wordt aangenomen dat dit boek het eerste officiële boekhoudboek is, wordt Luca Pacioli hoofdelijk beschouwd als ‘de vader van de boekhouding’. In zijn wiskundeboek legde Pacioli uit dat de succesvolle handelaar 3 dingen nodig had: voldoende contant geld of krediet; een boekhoudsysteem dat hem kan vertellen hoe het met hem gaat; en een goede boekhouder om het te bedienen. De theorie van Pacioli geldt nog steeds, het omvatte zowel tijdschriften als grootboeken en er wordt aangenomen dat het het gebruik van de dubbele boekhouding die sinds het einde van de 13e eeuw bestond, populair had gemaakt.