Als zelfstandig ondernemer moet je heel veel dingen regelen. Ten eerste moet je zorgen dat je je bedrijf van de grond krijgt en daarna is het belangrijk om te zorgen dat je je bedrijf op de juiste manier voortzet. Geen wonder dus dat niet iedere ondernemer bij de oprichting van diens bedrijf meteen allerlei verzekeringen afsluit. Vaak zie je dat dit pas in een later stadium geregeld wordt wanneer het bedrijf goed loopt. Kom je in de opstartfase van je bedrijf echter in een juridische twist terecht, dan is het goed om te weten hoe je kunt zorgen dat je dit probleem tot een goed einde kunt brengen. Wij laten je zien wat je kunt doen. 

 

Schakel de hulp van een deskundige in

Stel: je hebt een opdracht gekregen van een klant en nadat je alles ingeleverd hebt, keurt de klant al het werk af en krijg je te horen dat je niets betaald krijgt. Dit kan funest zijn voor jou als kleine ondernemer. Moet je dit zomaar accepteren of heb je het idee dat de klant hier iets doet wat niet juridisch door de beugel kan? In dat geval kun je gebruikmaken van juridisch advies en rechtshulp van Univé. Je wilt namelijk zeker zijn van je zaak en als je zelf geen jurist bent, kan het lastig zijn om door alle wetten en regels het overzicht te behouden en te weten wat jouw rechten zijn. Bij Univé kun je eenmalig rechtshulp on demand aanvragen. Het principe is eenvoudig, doch heel effectief: jij vult op de site van deze verzekeraar een aantal vragen in zodat men kan bepalen welke jurist jij nodig hebt. Vervolgens krijg je een offerte te zien en accepteer je deze, dan kun je meteen contact leggen met een specialist die samen met jou naar het conflict kan kijken. Zo weet je zeker dat je je probleem deskundig aanvliegt en dat je op correcte wijze je rechten kunt opeisen. 

 

Advies wanneer jij het nodig hebt

Je probeert het uiteraard te voorkomen, maar je hebt het niet altijd in de hand of er een conflict ontstaat of niet. Bovendien hoeft het ook helemaal niet de bedoeling te zijn om een conflict te creëren, maar ontstaan dit soms door een samenloop van omstandigheden. Het is in die gevallen echter belangrijk om te zorgen dat je tot een goede oplossing komt. Met de rechtshulp on demand optie van Univé kun je snel in contact komen met een jurist die met jou meekijkt. Zo hou je de kosten in de hand, maar zorg je ook dat het conflict op de juiste manier opgelost wordt. 

 

Heb jij vaker bijstand nodig? 

Het kan zijn dat je vaker bijstand nodig hebt. In dat geval kan het de moeite waard zijn om een doorlopende rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Ook daarvoor kun je terecht bij Univé. Kijk daarom vandaag nog even op de site om te zien hoe je deze polis met een paar muisklikken kunt afsluiten.