Wist jij dat je je reisverzekering helemaal kunt afstemmen op jouw reis? Veel mensen denken dat zij slechts een soort reisverzekering kunnen afsluiten. Dat is echter niet waar. Je kunt namelijk heel veel elementen kiezen, of juist weglaten. Waarom is dit goed om te weten? Omdat het betekent dat je zoveel mogelijk risico’s kunt uitsluiten zonder dat je daar een hoge premie voor hoeft te betalen. Het is daarom belangrijk dat je even de tijd neemt om te kijken hoe je een goede verzekering afsluit die naadloos aansluit bij jouw reis. Hoe beter je dit namelijk lukt, hoe minder onnodige risico’s je tijdens je vakantie loopt. Het goede nieuws: een reisverzekering samenstellen is helemaal niet moeilijk en al helemaal niet als je onze tips in je achterhoofd houdt. 

Hoe lang ga je op reis? 

Een reisverzekering komt bij Univé in twee varianten: de eenmalige optie en de doorlopende variant. De eenmalige verzekering is handig voor mensen die een keer op vakantie gaan en voor de rest van het jaar geen reisverzekering nodig hebben. Je sluit deze polis namelijk af voor de tijd gedurende je reis. Is je reis achter de rug, dan is je polis ook weer afgerond. Ga je vaker per jaar op vakantie? Dan kun je een doorlopende reisverzekering afsluiten. De polis sluit je eens per jaar af en vervolgens kun je op pad gaan wanneer jij dat maar wilt. Je bent namelijk altijd goed verzekerd. In ruil daarvoor betaal je iedere maand een premie. 

Is je reis nog niet helemaal zeker? 

Het kan zijn dat je plannen hebt om bijvoorbeeld naar Libanon op vakantie te gaan. Dit land heeft heel veel moois te bieden, maar tegenwoordig lopen de spanningen door de aanvallen van Israël op de burgers van de Gazastrook snel op. Het kan daarom niet verstandig zijn om nu naar dit mooie land af te reizen. Heb je je tickets echter al geboekt, dan is het verstandig om ook een annuleringsverzekering toe te voegen. Dit kan tot een week nadat je geboekt hebt. Mocht blijken dat het te gevaarlijk is om te gaan, dan kun je de onkosten die je gemaakt hebt, terugkrijgen van je verzekering. Dit betekent dat je je reis niet hoeft af te blazen, maar dat je je geld kunt gebruiken om je plannen om te gooien. Ook tijdens je reis kan een annuleringsverzekering nuttig zijn omdat het je in staat stelt om, wanneer er zich een noodsituatie voordoet, terug naar huis te keren. 

Personaliseer je polis met aanvullende verzekeringen 

Om je verzekering echt te optimaliseren, raden wij je aan om de voorwaarden van ieder pakket goed door te nemen. Blijkt dat je plannen niet volledig gedekt worden door je verzekering bijvoorbeeld omdat je buiten Europa gaat reizen, voeg dan een aanvullende verzekering toe. Hiermee weet je zeker dat je goed verzekerd op pad gaat en dat je altijd een goed vangnet achter de hand hebt op het moment dat je in de problemen komt. Wij wensen je een onvergetelijke reis!